SAD: Žrtvama oluje 9,7 milijardi $

Izvor: B92, 06.Jan.2013, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Žrtvama oluje 9,7 milijardi $

Vašington -- Predstavnički dom SAD odobrio je velikom većinom glasova devet milijardi i 700 miliona dolara pomoći žrtvama oluje Sendi, koja je pogodila istočnu obalu SAD.

Donji dom američkog Kongresa, od 435 članova, glasao je rezultatom 354 prema 67 glasova, posle žestokih kritika zakonodavaca u olujom pogođenim državama da u prethodnom zasedanju nije glasao o toj pomoći, preneo je "Glas Amerike".

Ubrzo posle jučerašnjeg glasanja u Predstavničkom domu tu meru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je odobrio i Senat. Dokument je sada poslat predsedniku Baraku Obami na potpis.

Uragan Sendi koji se u oktobru obrušio na severoistočnu obalu Amerike uništio je na hiljade domova i izazvao štetu koja se meri milijardama dolara. Najmanje 125 ljudi je poginulo u tom nevremenu.

Predstavnički dom će 15. januara glasati o još jednom paketu pomoći ugroženima, vrednom 51 milijardu dolara.

Narednih nedelja, novi sastav Kongresa koji je u četvrtak položio zakletvu, počeće da rešava goruća pitanja u vezi sa ogromim državnim dugom, ilegalnom imigracijom i kontrolom vatrenog oružja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žrtvama oluje Sendi 9,7 milijardi dolara

Izvor: Akter, 06.Jan.2013

Predstavnički dom SAD odobrio je velikom većinom glasova devet milijardi i 700 miliona dolara pomoći žrtvama oluje Sendi, koja je pogodila istočnu obalu SAD

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.