Izvor: B92, 19.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žrtva ptičjeg gripa u Indoneziji

Džakarta, Kairo -- Jedna Indonežanka umrla je danas od ptičjeg gripa, čime je broj žrtava ove bolesti u Indoneziji povećan na 66.

Indonežanka je umrla posle dvonedeljne hospitalizacije u gradu Surabaja u istočnoj Javi, saopštio je Njoman Kandun iz ministarstva zdravlja i dodao da je ona bila u kontaktu sa zaraženim pilićima, prenela je agencija AP. Jedan čovek oboleo je u Egiptu.

Testovi su pokazali da je jedan dvogodišnji Egipćanin oboleo od ptičjeg gripa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čime je postao 26. osoba inficirana ovom bolešću u Egiptu, saopštilo je danas egipatsko ministarstvo zdravlja.

U saopštenju, koje je preneo Rojters, navodi se da je Jusef Mohamed Mahmud u petak primljen u bolnicu u gradu Asvan na jugu Egipta zbog groznice pošto je bio u kontaktu sa pticama za koje se sumnja da su zaražene smrtonosnim virusom ptičjeg gripa.

Zbog smrtonosnog tipa virusa ptičjeg gripa H5N1 širom Azije od kraja 2003. godine uništeno je na milione ptica.

Ptičji grip je prouzrokovao smrt najmanje 169 ljudi širom sveta, od kojih više od trećine u Indoneziji, prema podacima Svetske zdravstvene organizacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.