Izvor: B92, 17.Mar.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlostavljanja u crkvi u Švajcarskoj

Hur -- Biskupija na istoku Švajcarske saopštila je da je jedan sveštenik podneo ostavku pošto je priznao da je tokom 1970-ih seksualno zlostavljao decu.

Biskupija u Huru saopštila je da su njeni predstavnici razgovarali s tim sveštenikom pošto se jedna žrtva javila u ponedeljak. U saopštenju se navodi da je sveštenik prizao da je zlostavljao decu u delovima susedne Austrije i Nemačke koje pripadaju istoj biskupiji i da se prijavio policiji.

U današnjem saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biskupije nije navedeno koliko je bilo slučajeva zlostavljanja.

Švajcarska biskupska konferencija je saopštila da se u poslednjih 15 godina javilo 60 žrtava zlostavljanja katoličkih sveštenika.

Priznanje švajacarske katoličke crkve usledilo je posle brojnih navoda zlostavljanja od strane katoličkog sveštenstva u Evropi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.