Izvor: Blic, 08.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zlatnom svadbom" do svetskog rekorda

Rumunska prestonica Bukurešt ušla je u Knjigu svetskih rekorda zbog organizovanja ceremonije na kojoj je 305 bračnih parova, koji su se venčali pre više od 50 godina, proslavilo "Zlatnu svadbu".

Svih 305 bračnih parova obnovili su "bračne zakletve" na crkvenim službama i proslavili "zlatnu svadbu", uz učešće oko 1.000 gostiju. Među gostima je bila i majka rumunskog premijera Kalina Popeskua Taričeanua, prenela je danas novinska agencija Rompres, pozivajući se na sajt Akademije za svetske rekorde.

Bračnim parovima uručeni su sertifikati o obnavljanju bračnih zakletvi, dok će Bukurešt i predsednik drugog sektora opštine Nekulaj Oncanu dobiti diplomu za rekord od Akadamije za svetske rekorde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.