Izvor: RTS, 11.Jan.2023, 21:56

Život Brajana Volša pod lupom, američki mediji objavili pisma njegovog psihijatra i majke

Već deset dana ne zna se gde je Ana Volš, Beograđanka i majka troje dece koja živi u Masačusetsu. Zbog ometanja istrage uhapšen je njen suprug Brajn Volš, a u podrumu kuće pronađen je krvavi nož. Američki mediji iz časa u čas prate sve detalje istrage - danas su objavili navode njegovog psihijatra, ali i njegove majke koja je govorila i o odnosu sa snajom.
Suprug nestale Beograđanke Brajan Volš (47) trenutno je u pritvoru zbog navodnog obmanjivanja policije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja za Anom traga od 4. januara, kada su njen nestanak prijavile kolege iz Vašingtona.

Istražitelji su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima Si-En-Ena, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti "kako se rešiti tela žene od 52 kilograma" i "kako raskomadati telo". On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.
U deponiji i kontejnerima koji se nalaze u blizini zgrade u kojoj živi Brajanova majka Dajana, pronađeni su predmeti koji su takođe predmet istrage. 
Brajan Volš je, inače, na uslovnoj kazni i nosi narukvicu za praćenje zbog prodaje lažnih slika Endija Vorhola 2016. godine. Istraga je utvrdila i da je prekršio tu uslovnu kaznu, zbog koje nije mogao da ode i sa suprugom živi u Vašingtonu. U noći u kojoj je nestala, trebalo je da otputuje u Vašington gde je radila u agenciji za nekretnine, a gde Volšovi imaju i kuću.
Prema pisanju bostonskih medija, Brajan Volš je rođen u porodici iz Masačusetsa koja je finansijski bila dobro situirana, ali se njegovo detinjstvo "jedva smatralo privilegovanim", pokazuju pisma koja su bila dostavljena sudu 2021. godine.
Brajan Volš je sin jedinac, a odrastao je sa majkom, koja je živela na povučen način. Otac je bio poznati neurohirurg iz Bostona koji je navodno provodio veći deo svog vremena "zabavljajući se sa pukim poznanicima".
Volšov psihijatar, kojeg američki mediji citiraju samo kao dr Titmana, rekao je da se Brajan osećao "zanemarenim, nevoljenim i emocionalno oštećenim jer su ga roditelji koristili kao pijuna u svom bračnom odnosu."
Bio je poslat u internat na Roud Ajlendu, a zatim je upisao Univerzitet Karnegi Melon u Pitsburgu. Kada je bio druga godina, njegovo mentalno zdravlje je nastavilo da se pogoršava, tako da je napustio školu i prijavio se u centar Ostin Rigs, psihijatrijsku stacionarnu ustanovu za lečenje.
"Njegova depresija, anksioznost i bes su ga ostavili nesposobnim da funkcioniše. Tamo je započeo svoju dugu bitku da prevaziđe svoju mentalnu bolest", rekao je dr Titman.
U pismu sudiji iz 2021. Ana Volš je napisala sudiji da je Brajan bio duboko pogođen detinjstvom i odnosom sa roditeljima. "Učen je da laže i da se krije. Rečeno mu je da je gubitnik, da roditelji nisu trebali da ga imaju, da nema šanse da napravi nešto od sebe u životu i da je izgubljen slučaj", navela je tada Ana.
Svekrva o odnosima sa Anom Volš Brajanova majka Dajana navela je tada da nema dobar odnos sa snajom i da je moguće da su za to krive kulturološke razlike.
"Moj sin je jedina konstanta u mom životu, brine o meni i osigurava da imam malo sreće što vidim svoje unuke", rekla je Dajana Volš dodajući da je on "jedini razlog zbog kojeg ujutru ustaje".
Hvalila je svog sina, navodeći da je on glavni staratelj njihovo troje dece, nijednom ne spominjući Anu.
"On kuva, kupuje, čisti, igra se, saopštava granice i čita priče za laku noć", napisala je Dajana Volš.
Brajanova porodica i prijatelji napisali su da je promenio svoj život nakon što je prošao kroz jedan specijalan program 2020, nakon hapšenja.
Ana Volš je napisala da je on u mnogim prilikama izrazio žaljenje zbog svojih prošlih postupaka. "On je bio vođa naše porodice i inspiracija svima sa kojima dolazi u kontakt", navela je Ana.
Foks njuz didžital prenosi da je Anina majka Milanka Ljubičić dobila poruku od ćerke 25. decembra, u kojoj je napisala "Mama, molim te, dođi sutra" i da joj to govori da je postojao neki veliki problem.
Ana je u decembru bila u Beogradu, gde se videla sa svojim prijateljima. Veoma je aktivna na društvenim mrežama gde je delila svoje fotografije, ali i fotografije sa decom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"ANA JE UMELA DA SMIRI BRAJANA, BEZ NJENE PODRŠKE NE BI IMAO SNAGE DA SE PROMENI" Sestra nestale Beograđanke otkriva detalje iz života Volšovih

Izvor: Blic, 11.Jan.2023

Ana je umela da smiri Brajana Volša i on bez njene podrške ne bi imao hrabrosti ni snage da promeni svoj život, izjavila je sestra nestale Beograđanke Aleksandra Dimitrijević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.