Izvor: Blic, 21.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženama crtaći smešniji

Ženama crtaći smešniji

I ranije se smatralo da žene i muškarci imaju različit smisao za humor, ali do sada nije bilo neuroloških dokaza za takve spekulacije. Nova skeniranja mozgova pokazala su da, uprkos tome što se muškarci i žene uglavnom slažu oko toga koji je crtać smešan, ženski i muški mozak različito reaguje na humor. Naučnici su otkrili da je kod žena jači centar za humor nego kod muškaraca.

Porez na gužvu u saobraćaju
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Probni period uzimanja posebnog poreza na saobraćajnu gužvu u glavnom gradu Švedske trajaće šest meseci - od januara do juna 2006. To je jedan od nekoliko načina na koji švedska vlada pokušava da smanji zagađenost i da doprinese smanjenju emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte. Odluka se odnosi na sva vozila registrovana u Švedskoj, a koja se koriste u centru grada između 6 i 18.30 časova radnim danom.

Taksista vratio dragulje

Jedan taksista iz Los Anđelesa pokazao je svoje poštenje vrativši draguljaru vreću dijamanata koju je ovaj ostavio u njegovom taksiju nekoliko sati ranije. Pripremajući se na put avionom u Njujork, draguljar Erik Estin shvatio je da je u taksiju ostavio torbu s dijamantima vrednim 350.000 dolara. U međuvremenu je Haider Sediki, vozač avganistanskog porekla, pronašao torbu i kontaktirao vlasnika koji mu je obećao nagradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.