Železnjak: Izražavamo solidarnost i podršku mitropolitu Amfilohiju

Izvor: Vostok.rs, 27.Dec.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnjak: Izražavamo solidarnost i podršku mitropolitu Amfilohiju

Član Odbora Državne dume za spoljnu politiku Sergej Železnjak nazvao je Zakon o verskim slobodama, koji je u usvojen u Skupštini Crne Gore, de fakto oduzimanjem crkvenih svetinja i imovine od strane države, kao antikršćanski akt.
DPS: SPC i DF se kao mnogo puta do sada pokazali kao istorijski prevaziđeni restlovi retrogradnog, agresivnog velikosrpskog nacionalizmahttps://t.co/ixndJHiro1
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 27, 2019 "Mi u Rusiji izražavamo solidarnost i podršku mitropolitu Amfilohiju, sveštenstvu i monaštvu Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve", rekao je Železnjak za RIA Novosti.
Policija pretukla episkopa dioklijskog Metodijahttps://t.co/65d6PR3mmF
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 27, 2019 On je podsetio da se Sinod Ruske pravoslavne crkve, nastojnici drugih pravoslavnih crkava, papa Rimokatoličke crkve i predstavnici Evropske unije protive ovom zakonu. Pored toga, napominje Železnjak, zakon grubo krši osnovne akte međunarodnog i evropskog zakonodavstva, kao i politička i građanska ljudska prava.
Mitropolija: Pravoslavni vjernici u Crnoj Gori dočekuju jedan od najtužnijih Božića u novijoj istorijihttps://t.co/a7iYPDasIt
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 27, 2019 "Uprkos apelima, protestima i upozorenjima, crnogorske vlasti i poslanici vladajuće koalicije podstiču usvajanje antihrišćanskog čina. Uveren sam da će dalje aktivnosti dobiti odgovarajuću političku i pravnu ocenu od strane Ruske Federacije i drugih zemalja u kojima poštuju crkvu i osećaje vernika. Afirmativan ton u saopštenju Beograda o postojanju de jure i de fakto raskolničke sekte u Crnoj Gori, daje povod za dalju legitimizaciju ove antipravoslavne raskolničke sekte, takođe je zabrinjavajuće", rekao je Železnjak.
 
 
Mandić, Knežević i Zogović još u pritvoru: Čekaju saslušanje kod tužiocahttps://t.co/YqgyShKO5n
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 27, 2019 On je naglasio da je podrška vernicima SPC-a u Crnoj Gori „sastavni deo borbe za jačanje civilizacijskog jedinstva Rusije, Srbije i Crne Gore“. Prema njegovim rečima, ovo pitanje, zajedno sa borbom za teritorijalnim integritetom Kosova i Metohije kao dela Srbije i danas ostaje kamen temeljac čitave balkanske agende.
 
Vladika Jonikije: Mi ćemo našu borbu protiv zla i nepravde nastavitihttps://t.co/t1v22B0UHf
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) December 27, 2019

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.