Zbogom Ofelija, stiže razorniji Brajan

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbogom "Ofelija", stiže razorniji "Brajan"

Deo Velike Britanije, koji je bio pogođen olujom "Ofelija", koja je odnela tri života i nanela veliku materijalnu štetu, biće pogođen novom olujom "Brajan".

Kako prenose britanski mediji "Brajan" će "udariti" Veliku Britaniju već 21. oktobra. Kako prenosi "Kronikl", "Brajan" će doneti vetar olujne jačine koji će naneti dodatnu štetu svemu onome što je "Ofelija" načela.

Prema prognozama meteorologa, za razliku od "Ofelije", koja je pogodila celu Irsku i jugozapad >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Engleske, "Brajan" će zahvatiti celu zemlju, piše list "Dejli ekspres".

Meteorolozi upozoravaju na sistem niskog pritiska, koji je trenutno iznad Atlantika, odnosno pad od 24 milibara u periodu od 24 časa, što će izazvati "eksplozivnu ciklogenezu" ili "vremensku bombu", preneli su "Blic" i agencija Srna.

Očekuju se vetrovi uraganske snage i veliki talasi. Oluja će, prema najavi meteorologa, pogoditi jugozapadnu obalu zemlje u 9.00 časova u subotu 21. oktobra sa vetrom od oko 128 kilometara na čas.

Stanovnici zapadnih i jugozapadnih priobalnih područja upozoreni su na velike talase kako bi spremili odbranu od poplava. Vlada je upozorila i na pojavu snažnih vetrova na jugu i zapadu Engleske.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.