Zbog ubijene devojke šetalo 15.000 Turaka

Izvor: Mondo, 18.Feb.2015, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ubijene devojke šetalo 15.000 Turaka

Oko 15.000 ljudi izašlo je na ulice južnog turskog grada Mersina u znak sećanja na studentkinju čije je ubistvo izazvalo proteste u celoj zemlji.

Foto: AP Photo/Burhan Ozbilici

Demonstranti su se okupili u blizini Univerziteta Čag u Mersinu gde je žrtva 20-godišnja Ozgečan Aslan studirala psihologiju. Vlast ne štiti žene

Slučaj je izazvao masovne demonstracije u zemlji, vladajuća Partija pravde i razvoja optužena je da nije učinila dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da zaštiti žene. Protesti u vezi sa ovim slučajem održani su proteklih dana i u drugim turskim gradovima.

Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo "Silovanje je zločin protiv humanosti", "Da li ste čuli njen krik?", "Zaustavite ubistva žena".

Telo 20-godišnje Ozgečan Aslan pronađeno je u petak, 13. februara, u reci. Ona je poslednji put viđena dva dana ranije u minibusu za Mersin.

Turski mediji kasnije su javili da je vozač minibusa Sufi Altindoken kasnije priznao da je ubio i raskomadao devojku. On je uhapšen zajedno sa svojim ocem i još jednim muškarcem.

Prema pojedinim izvještajima, Aslanova je bila jedina putnica minibusa kojim je upravljao mlađi Altindoken, koji je promenio pravac kretanja vozila i pokušao je da je siluje. Ona je pružila otpor upotrebom biber spreja, ali je izbodena nožem. Ostaci tela kasnije su spaljeni.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.