Zbog terorista u Tunisu se zatvara 70 odsto hotela

Izvor: Studio B, 23.Okt.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog terorista u Tunisu se zatvara 70 odsto hotela

Sedamdeset odsto hotelskih preduzeća u Tunisu namerava da stavi "ključ u bravu" zbog ubilačkih terorističkih napada koji su rasterali strane turiste, saopštili su predstavnici Asocijacije preduzetnika Tunisa.

Predsednik turističke organizacija Tunisa, koja je u sastavu CONECT-a, Ben Azouz, potvrdio je da "tuniski turistički sektor prolazi kroz teška vremena koja će trajati još tri do četiri godine".

Azouz je takođe istakao neophodnost otpočinjanja strukturnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << reformi zasnovanih na proširenju asortimana usluga turističkog sektora i njegovoj inovaciji.

"Turizam Tunisa ne treba da se svede na primorski turizam, hotelijerstvo, jer on, prema našoj oceni, ima potencijal za razvoj još 12 delatnosti, kao na primer zdravstveni turizam, poslovni, kulturološki turizam", objasnio je on.

Turistički sektor prolazi kroz ozbiljnu krizu još od napada na muzej Bardo u Tunisu u martu ove godine, u kojem je ubijenom 22 ljudi, i na turistički kompleks u Susu u junu ove godine, kada je život izgubilo 38 osoba, prenose šajcarski elektronski mediji.

Turizam u Tunisu posredno i neposredno obezbeđuje 400.000 radnih mesta.

Turistički sektor ostvaruje oko 10 odsto bruto domaćeg proizvoda Tunisa.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.