Zbog krize postavio bombu kod škole

Izvor: B92, 07.Jun.2012, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog krize postavio bombu kod škole

Rim -- Jedan 68-godišnji muškarac preuzeo odgovornost za bombaški napad ispred škole u Brindiziju, na jugu Italije, u kojem je poginula 16-godišnja devojčica.

Kako je prenela agencija Rojters, policija je saopštila da je motiv osumnjičenog Đovanija Vantađata još nepoznat i da se istraga nastavlja.

Vantađato je tokom višečasovnog ispitivanja, nakon što je uhapšen u italijanskom gradu Leče, priznao da je "proizveo, postavio i detonirao bombu" ispred srednje stručne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << škole 19. maja u Brindiziju, kaže tužilac Kataldo Mota.

On je dodao da je osumnjičeni, kako se čini, u dobrom psihičkom stanju, ali da je odbio da objasni tačan motiv napada.

Tužilac je precizirao da je Vantađato jedino aludirao na lošu ekonomsku situaciju kao jedan od razloga za postavljanje bombe.

To "još uvek nije dovoljno" i istraga će se nastaviti, naglasio je tužilac Mota.

Istražni organi su u početku sumnjali da lokalna mafijaška grupa stoji iza bombaškog napada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.