Zbog govora mržnje: Podignuta optužnica protiv Mamića, preti mu do 3 godine zatvora (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 20.Jun.2013, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog govora mržnje: Podignuta optužnica protiv Mamića, preti mu do 3 godine zatvora (VIDEO)

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv izvršnog predsednika Dinama, Zdravka Mamića, zbog počinjenog krivičnog dela javnog podsticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. st. 1. Krivičnog zakona.

DORH je, ne navodeći Mamićev identitet, saopštilo da se okrivljeni tereti da je 15. marta 2013. u Zagrebu, tokom gostovanja u radijskoj emisiji „Pozitivni petak" radio stanice Saundset Plavi, osvrćući se na ministra nauke, obrazovanja i sporta, iznosio >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << tvrdnje kojima je putem radija javno podsticao na mržnju usmerenu prema ministru, istovremeno iskazujući izrazitu netrpeljivost, kao i podstičući mržnju prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti.„On mrzi sve što počinje s hrvatskim, bilo olimpijski odbor, fudbalski savez... Kod njega ne vidite osmeh nego očnjake iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovek koji je Srbin i nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac“, napao je tada Mamić ministra Željka Jovanovića. Mamićev govor mržnje tada su osudili svi. Nakon incidenta Mamić je noć proveo u pritvoru, ali sutradan je pušten da se brani sa slobode. Ministar Jovanović je pak "zbog velike boli koju je Mamić svojim neprimerenim izjavama naneo ministru i njegovoj porodici" najavio da će tužiti izvršnog predsednika Dinama.Izvor: Večernji list

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužnica protiv Mamića zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2013

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo (ODO) podiglo je u srijedu kaznenu optužnicu protiv izvršnog dopredsjednika „Dinama“ Zdravka Mamića, tereteći ga da je sredinom ožujka uvredama na račun ministra prosvjete Željka Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju, što...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mamiću prijeti zatvorska kazna

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jun.2013

Opštinsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Zdravka Mamića, izvršnog predsjednika Dinama, zbog podsticanja na nasilje i mržnju. Prema zakonu u Hrvatskoj, Mamiću prijeti kazna do tri godine zatvora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.