Zbog dugova javni servis BIH prekida program

Izvor: Danas, 30.Maj.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog dugova javni servis BIH prekida program

Upravni odbor javnog servisa BIH (BHRT) danas je doneo odluku da od 30. juna privremeno prekine produkciju i emitovanje programa. Ova odluka je posledica duga entitetskih emitera od 25 miliona KM: Radio-televizije Federacije BiH 16,5 miliona, i Radio-televizije Republike Srpske 8,8 miliona KM.

Upravni odbor javnog servisa BiH je istakao da institucije države nisu rešile dugotrajan problem RTV takse i finansiranja javnog servisa, zbog čega je ovakva odluka iznuđena i kako navode, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << najavljuje realne okolnosti koje će nastati posle 30. juna, kada ističe dosadašnji model naplate RTV takse.BHRT je prošlu godinu završio s poslovnim gubitkom koji prelazi 2,5 miliona evra. Prihod BHRT od takse za prva tri meseca 2016. godine bio je manji za više od 430.000 evra u odnosu na isti period 2015. godine.UO BHRT-a je ranije upozoravao da zbog stalnog pada prihoda, državni javni servis nije više u mogućnosti da izvršava svoje obaveze prema dobavljačima, kao i da je pad naplate RTV takse uzrokovao, između ostalog, i velika dugovanja Federalne RTV i RTRS prema BHRT.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.