Izvor: RuskaRec.ru, 05.Avg.2017, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena izgradnja druge plutajuće platforme za Krimski most

Sevastopoljski pomorski zavod, koji je filijala Centra za remont brodova „Zvezdočka”, i centralni konstruktorski biro „Koral” završili su izgradnju druge plutajuće platforme, koja je potrebna za izgradnju Krimskog mosta, saopštio je direktor zavoda Igor Drej.
On je rekao da plutajući sistem čine dve platforme, prenosi „Vzglяd”.
Plutajući sistem će omogućiti graditeljima da preko mora prebace i montiraju delove lukova budućeg Krimskog mosta, koji su teški >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << skoro 6 hiljada tona za železnički deo mosta i preko 4 hiljade tona za drumski deo.  
Pomorska operacija prevoza i postavljanja lukova mosta biće izvedena u avgustu-septembru ove godine.
Plutajuće platforme su potpuno autonomne građevine, na kojima su postavljene dizel-hidraulične stanice za napajanje sve električne opreme.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.