Zaustavljen voz na granici Italije i Austrije, sumnja se na koronavirus

Izvor: RTS, 23.Feb.2020, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljen voz na granici Italije i Austrije, sumnja se na koronavirus

Na granici između Italije i Austrije, na Breneru, zaustavljen je voz zato što su se u njemu nalazile dve osobe za koje se posumnjalo da su zaražene koronavirusom. Do daljnjeg će u potpunosti biti obustavljen železnički saobraćaj preko Brenera.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da su Italijanske železnice informisale Austrijske železnice o tome da se u vozu "Eurositi 86" nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva putnika sa simptomima visoke temperature.

"Nadležne opštinske vlasti Inzbruka brzom reakcijom su sprečile ulazak voza u Austriju", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.
U međuvremenu, austrijske vlasti donele su odluku o potpunoj obustavi železničkog saobračaja na tom prelazu.
Vlasti austrijske pokrajine Tirol saopštile su da će do daljnjeg biti obustavljen u potpunosti železnički saobraćaj preko Brenera.
To pogađa, ne samo "Eurositi 86", u kojem su putnici sa simptomima koronavirusa, već i ostali vozovi koji su su trebalo da prođu kroz Austriju.
U zaustavljenom vozu, koji je putovao iz Venecije u Minhen, nalazi se oko 300 putnika. Taj voz je tokom poslepodneva stao u Veroni, nakon što su kod dve putnice ustanovljeni visoka temperatura i kašalj.
One su odvedene u bolnicu u Veroni gde su testirane na infekciju koronavirosom, koji je bio negativan.
Voz je potom nastavio putovanje, ali je zaustavljen na granici sa Austrijom.
Nakon što su u Italiji tri osobe umrle i 153 inficirane koronavirusom, u Austriji ističu da se razvoj virusa u susednoj zemlji prati veoma ozbiljno.
Nehamer i ministar zdravlja Rudolf Anšober još tokom dana istakli su da je Austrija u potpunosti pripremljena za slučaj pojave koronavirusa.
"Ne postoji razlog za paniku", istakao je Anšober.
Nehamer je naglasio da je Austrija spremna da brzo preduzme mere zatvaranja granica.
"U roku od par minuta, to jest jednog sata, mogli bi postaviti granične kontrole", poručio je šef Savezne kriminalističke službe Franc Lang, dodajući da sve zavisi od toga koja mera, pre svega zdavstvene prirode, treba da se sprovede.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Utvrđeno da putnici nemaju koronavirus, voz iz Italije nastavio put ka Minhenu

Izvor: RTS, 24.Feb.2020, 08:48

Nakon četiri sata prekida, voz koji je zaustavljen na granici Italije i Austrije nastavio je put. Utvrđeno je da dva putnika koja su imala povišenu temperaturu nemaju koronavirus. . Voz u kojem je bilo 300 putnika, koji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.