Zatvorena deponija u Rumi nakon 30 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2022, 15:48

Zatvorena deponija u Rumi nakon 30 godina

Gradska deponija u Rumi kod vašarišta zvanično je zatvorena. Ruma poseduje plan upravljanja otpadom i u skladu sa tim predsednik Opštine Ruma Aleksandra Ćirić najavila je priključivanje na sistem regionalne deponije "Srem - Mačva".

Gradska deponija u Rumi kod vašarišta koja se nalazi uz regionalni put M21 zatvorena je nakon 30 godina. Reč je o deponiji koja je predstavljala veliki problem za ekologiju, ali i život i bezbednost ljudi.

Nakon zatvaranja deponije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Žarkovcu i Klenku, kako je i najavljeno, zatvorena je i gradska deponija. U planu je da se ista deponija sanira i rekultiviše što podrazumeva zasađenu travu i zimzeleno rastinje.

Rumska opština kao i mnoge u zemlji bori se sa problemom divljih deponija.

Iz opštinskog budžeta za ekologiju je izdvojen najveći deo sredstava do sad - 84 miliona dinara. To podrazumeva upravo zatvaranje deponija i probuđivanje svesti kod građana o štetnim faktorima koje deponije imaju po životnu sredinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.