Zatvor za 14 zaposlenih u Džumhurijetu

Izvor: RTS, 25.Apr.2018, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvor za 14 zaposlenih u "Džumhurijetu"

Turski sud osudio je 14 članova osoblja lista "Džumhurijet" na zatvorske kazne po optužbama za terorizam, dok je troje oslobodio, u slučaju koji je izazvao globalne kritike zbog kršenja slobode izražavanja pod predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom, rekao je njihov advokat.
Sud je osoblju Džumhurijeta izrekao kazne od dve i po do sedam i po godina zatvora, rekao je Rojtersu advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ozden Ozdemir.
Još jedan optuženi, koji nije zaposlen u tom listu već je optužen zbog aktivnosti na Tviteru, osuđen je na kaznu od 10 godina zatvora, naveo je Ozdemir.
Osoblje ovog turskog lista, jednog od malobrojnih preostalih glasova kritički nastrojenih prema vladi - optuženo je za podržavanje mreže Fetulaha Gulena, muslimanskog sveštenika koga Ankara krivi za neuspeli pokušaj puča 2016. godine.
"Ovo nipošto nije presuda po zakonu. Na kraju krajeva, ovo je politički slučaj", zaključio je advokat Ozdemir, čiji štićenici negiraju optužbe za koje ih turske vlasti terete.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski sud osudio 14 novinara

Izvor: Danas, 26.Apr.2018, 10:45

Turski sud osudio je 14 novinara i urednika opozicionog lista Džumhurijet na kazne od dve i po do sedam i po godina zatvora zbog terorizma, a troje optuženih je oslobođeno, preneo je Rojters. Članak Turski sud osudio 14 novinara se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.