Zatvara se najstarija švajcarska banka

Izvor: Mondo, 04.Jan.2013, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvara se najstarija švajcarska banka

Najstarija švajcarska banka, Vegelin (Wegelin), planira da trajno zatvori šaltere nakon što je pred njujorškim sudom priznala da je pomagala američkim državljanima da izbegnu plaćanje poreza.

Vegelin banka je pristala da plati američkim vlastima kaznu od 57,8 miliona dolara, a pošto isplati naznačeni iznos, kako javlja BBC, trajno će zatvoriti šaltere.

U banci su priznali da su u razdoblju od gotovo 10 godina omogućili da više od 100 Amerikanaca utaji američkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poreskoj upravi 1,2 milijarde dolara.

Vegelin banka, osnovana 1741. godine sa sedištem u Sent Galenu (St. Gallen), je prva koja je priznala krivicu u američkim sudskim procesima pokrenutim zbog poreskih malverzacija.

(Tanjug)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Malverzacije ih skupo koštale: Zatvorena najstarija švajcarska banka

Izvor: S media, 04.Jan.2013

Najstarija švajcarska banka, Wegelin, planira da trajno zatvori šaltere nakon što je pred njujorškim sudom priznala da je pomagala američkim državljanima da izbegnu plaćanje poreza, izveštavaju danas britanski mediji.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.