Zašto treba živeti u Francuskoj

Izvor: Večernje novosti, 25.Jan.2014, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto treba živeti u Francuskoj

UPRKOS anglosaksonskoj štampi i pojedinim francuskim pesimistima, Francuska, peta svetska ekonomska sila po bruto nacionalnom proizvodu, ima na svojoj strani nekoliko jakih aduta, kao što su atraktivnost, stopa nataliteta i produktivnost, piše francuski list „Mond“. Mada izvesne kritike na račun Francuske, poput one da država previše troši ili da ima isuviše restriktivno zakonodavstvo nisu bez osnova, treba podsetiti na pokazatelje koji pobijaju to antifrancusko raspoloženje, konstatuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << francuski dnevnik. Jedan od prvih aduta Francuske je to što je ona i dalje zemlja značajnih ulaganja, iako je poslednjih godina izgubila na privlačnosti kada su strane investicije u pitanju nakon krize 2008. godine. To, međutim, ne znači da je Francuska okrenuta samoj sebi, naprotiv - ona i dalje ulaže u inostranstvu, a prema podacima Konferencije Ujedinjenih nacija za trgovinu i razvoj, Francuska je 2012. bila na četvrtom mestu po ukupnim direktnim investicijama u inostranstvu. POPULARNO MESTO ZA STUDENTE FRANCUSKA je i popularna destinacije za studiranje, pošto nekoliko rang-lista potvrđuje privlačnost te zemlje, treće za koju se najradije odlučuju strani studenti (posle SAD i Velike Britanije), koji hvale kvalitet i dosta pristupačne cene školovanja.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Osam razloga zbog kojih treba verovati u Francusku

Izvor: B92, 25.Jan.2014

Uprkos anglosaksonskoj štampi i pojedinim francuskim pesimistima kojima se to neće dopasti, Francuska, peta svetska ekonomska sila po bruto nacionalnom proizvodu, ima na svojoj strani nekoliko jakih aduta...Mada izvesne kritike na račun zemlje poput one da država previše troši i da je suviše alava,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.