Zastava oborila avion evroskeptika

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 07.Maj.2010, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava oborila avion evroskeptika

LONDON - Poslanik Evropskog parlamenta iz redova Partije za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) Najdžel Feridž zadobio je lakše povrede kada se njegov avion srušio na istoku Engleske.

Neimenovani portparol UKIP-a je saopštio da član njihove partije nije ozbiljno povređen, dok je pilot povređen ozbiljnije, iako nije u kritičnom stanju, javio je Rojters. Prema medijskim izveštajima, do pada aviona je došlo pošto se zastava uplela u motor aviona, dok je portparol UKIP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izjavio da zasada uzrok nesreće nije poznat.

Feridž je planirao da na današnji dan, kada se održavaju opšti izbori u Velikoj Britaniji, preleti centralne delove Engleske u lakom avionu koji je nosio veliku zastavu njegove partije i na taj način podstakne birače da za nju glasaju. Feridž je na ovim izborima kandidat za predsednika Donjeg doma britanskog parlamenta.

Poznati britanski evroskeptik je svoje evropske kolege šokirao u februaru kada je izvređao predsednika Evropskog saveta Hermana van Rompeja na prvom pojavljivanju pred poslanicima Evropskog parlamenta, nazvavši ga "nižerazrednim bankarskim službenikom".

UKIP se zalaže za povlačenje Velike Britanije iz EU, a na izborima za Evropski parlament prošle godine ova partija je osvojila drugo mesto, pobedivši vladajuće laburiste.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.