Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2020, 13:55

Zastava na pola koplja pred Tribunalom za Liban u Hagu

Zastava je danas spuštena na pola koplja u specijalnom Tribunalu UN za Liban u Hagu koji će ove nedelje objaviti presudu u suđenju četvorici pripadnika libanskog Hezbolaha, optuženih za ubistvo bivšeg premijera Libana Rafika Haririja.

Portparolka Tribunala Vadžed Ramadan rekla je da je zastava na pola koplja "da se oda počast onima koji su izgubili živote, koji su povređeni i koji još nisu nađeni posle jučerašnje eksplozije u Bejrutu".

Tribunal će u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << objaviti presude posle dugotrajnog suđenja u odsustvu četvorici optuženih za bombaški napad kamionom 14. februara 2005. godine kada je ubijen Hariri i još 21 osoba, a 226 ljudi je ranjeno.

Premijer Libana Hasan Diab proglasio je današnji dan Danom nacionalne žalosti za žrtve velikih eksplozija koje su sravnile sa zemljom veći deo luke Bejruta i oštetile mnoge zgrade u libanskom glavnom gradu izbijajući prozore i vrata.

Libanski Crveni krst je jutro saopštio da je poginulo najmanje 100 ljudi, a hiljade su povređene.

"Svedoci smo stvarne katastrofe", ocenio je premijer Diab, ponovivši da će odgovorni za katastrofu platiti cenu, ali nije komentarisao uzrok.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.