Zašta UN traži pomoć od Rusije?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2014, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašta UN traži pomoć od Rusije?

Specijalni izaslanik UN za virus ebole David Nabaro zatražio je od Rusije da pošalje eksperte kao pomoć u borbi protiv ovog smrtonosnog virusa u zapadnoj Africi, saopštila je ruska agencija za kontrolu hrane i zaštitu potrošača "Rospotrebnadzor".

Traže od Rusije da pošalje eksperte kao pomoć u borbi protiv ebole

 

Nabaro je razmatrao mogućnost većeg angažovanja Rusije sa šefom  "Rospotrebnadzora" Anonom Popovom tokom sastanka u Moskvi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << /> 

"Predstavnik generalnog sekretara UN zatražio je slanje dodatnih timova specijalista da učestvuju u borbi protiv epidemije u Liberiji i Sijera Leoneu", navodi se u saopštenju.

 

"Rospotrebnadzor" je spreman da razmotri mogućnost upućivanja dodatne pomoći zemljama zapadne Afrike, kao i slanje specijalista i laboratorija, pod uslovom da UN imaju ulogu korodinatora i da garantuju bezbednost osoblja, prenosi Tas.

 

Nabaro obilazi zemlje svijeta kako bi ubrzao napore u cilju rešavanja krize. UN će formirati globalnu koaliciju koja treba da pomogne u kontroli bolesti i uspostaviće specijalnu misiju UN sa sedištem u Akri, prestonici Gane.

 

Ruski eksperti već su uključeni u borbu protiv ebole u zapadnoj Africi. Specijalni tim za kontrolu zaraznih bolesti sa naučnog i istraživačkog instituta "Rospotrebnadzora" raspoređeni su Gvineji od 22. avgusta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.