Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2019, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarif: Neprihvatljiv porast tenzija protiv Irana

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif izjavio je danas da je "neprihvatljiv porast tenzija" protiv Irana od strane SAD.

"Mi postupamo maksimalno uzdržano", rekao je šef iranske diplomatije tokom posete Tokiju.

Nategnuti odnosi Vašingtona i Teherana dodatno su se pogoršali pre nedelju dana, kada je Iran najavio da će suspendovati neke od svojih obaveza prema nuklearnom sporazumu iz 2015.

Iz tog sporazuma su se SAD povukle pre godinu dana, dok je administracija predsednika SAD Donalda Trampa pojačala sankcije protiv iranske privrede.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Igra "iranskih" živaca

Izvor: B92, 16.Maj.2019

Tokio -- Iran ostaje posvećen obavezama koje ima prema međunarodnom nuklearnom sporazumu iz 2015, izjavio ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif...Iran je maksimalno uzdržan, uprkos činjenici da se Vašington povukao iz Zajedničkog sveobuhvatog akcionog plana (JCPOA) prošlog maja,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.