Zardari: Talibani pobeđuju, svet gubi rat protiv terora

Izvor: Blic, 24.Avg.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zardari: Talibani pobeđuju, svet gubi rat protiv terora

Udovac Benazir Buto i novi kandidat za predsednika Pakistana Asif Ali Zardari je izjavio da talibani pobeđuju u ratu i da bi trebalo da budu na listi zabranjenih organizacija u Pakistanu.

"Ceo svet i Pakistan gube rat protiv terora. Ovo je velika pobuna i ideološki rat. Ovo je naša zemlja i mi ćemo je odbraniti. Svet gubi rat, mislim da u ovom trenutku talibani imaju prednost. Ova stvar, koja nije samo najgori scenarijo za Pakistan il Avganistan, širiće se i dalje. Ceo svet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će ostetiti njen uticaj", rekao je Zardari.

Oštar govor upozorenja udovca bivše premijerke Benazir Buto usledio je ubrzo posle isticanja njegove kandidature za predsednika ispred Narodne stranke Pakistana (PPP). Zardari je proveo više od deset godina u zatvoru zbog optužbi za ubistvo i korupciju, ali tvrdi da je ceo slučaj bio politički motivisan.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Svet gubi rat protiv terorizma"

Izvor: BBC na srpskom, 22.Avg.2008, 16:37

Lider vladajuće koalicije u Pakistanu, Asif Ali Zardari, rekao je da Pakistan ali i ostatak sveta gube rat protiv terorista, i kao primer naveo sukobe sa talibanima.

Nastavak na BBC na srpskom...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.