Zarada u jednom danu - 12 milijardi dolara

Izvor: Glas javnosti, 16.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarada u jednom danu - 12 milijardi dolara

Američka avio-kompanija „Boing“ - već prvog dana avio-izložbe u britanskom Farnborou - prodala je „u pretplati“ letelica za 12 milijardi dolara. Prvi i najveći kupac bila je avio-kompanija Etihad Airnjays iz Abu Dabija, koja je naručila 45 aviona za ukupno osam milijardi dolara. „Boing“ je, kako je izjavio njegov zvanični predstavnik Džejms Hogan, pobedio evropski konzorcijum „Erbas“ na tenderu za isporuku putničkih aviona novoformiranoj kompaniji „Fly Dubai“ u vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << četiri milijarde dolara.

Inače, otvaranje izložbe u Farnborou obeležila je trka bolida Formule 1, koji je vozio Britanac Luis Hamilton, i aviona biznis klase „lirdžet“. Pobedio je Hamilton. Posetioci su imali priliku da vide i - prvi u istoriji ovakvih izložbi - demonstracioni let američkog aviona pete generacije F-22, u čijoj izradi se, kao što je poznato, široko koriste stels tehnologije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.