Izvor: B92, 16.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 45 tona hašiša

Antverpen -- Belgijska policija zaplenila je u luci Antverpen rekordnih, 45 tona hašiša čija se vrednost procenjuje na 225 miliona evra.

U saopštenju tužilaštva navodi se da je belgijska policija, takođe, razbila mrežu krijumčara koja je imala ogranke u Holandiji. Ta velika količina hašisa, koja je zaplenjena krajem februara, bila je sakrivena "u metalnim cilindrima ispod gomile gvožđa i podeljena u deset kontejnera", dodaje se u saopštenju.

Pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da je droga bila namenjena holandskom tržištu.

"Reč je verovatno o jednoj od najvećih zaplena droge u luci Antverpen i Belgiji uopšte", saopštilo je tužilaštvo tog lučkog grada.

Belgijska policija je 8. marta zaplenila 108 kilograma heroina u vrednosti od oko dva miliona evra, koji je takođe bio sakriven u metalnim cilindrima ispod gvožđa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.