Zaplenjena tona kokaina u Venecueli, uhapšeni državljani Crne Gore

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjena tona kokaina u Venecueli, uhapšeni državljani Crne Gore

U vodama Venecuele na brodu "Areša" zaplenjena je tona kokaina i uhapšeni su crnogorski državljani, saopšteno je iz Uprave policije.
U pitanju je višemesečna međunarodna akcija koju je inicirala crnogorska policija sa holandskom, britanskom i srpskom policijom, navedeno je u saopštenju.

Brod "Areša" je lociran i opsereviran celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pri svakom ulasku i izlasku iz luka.
Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain "ubačen" na "Arešu" Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku, saopšteno je iz policije .
Uhapšeni su, kako je navedeno, i crnogorski državljani koji su bili članovi posade.
Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi. 
"Ova istraga je primjer najbolje prakse kada je riječ o vođenju međunarodnih predmeta, te pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presijecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou", saopšteno je iz policije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TONU KOKAINA PRATILI CELOM RUTOM Evo kako je izvedena spektakularna akcija hapšenja CRNOGORACA na brodu u Venecueli

Izvor: Blic, 26.Feb.2020

Crnogorska policija poslala je informacije o švercu kokaina bezbednosnim službama Velke Britanije, nakon čega je u vodama Venecuele realizvana međunarodna akcija zaplene više od tone kokaina! Kako se saznaje, krajnja destinacija teretnjaka "Aresa" bila je luka u Solunu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.