Zaplenjena Mejdofova imovina

Izvor: Blic, 03.Apr.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjena Mejdofova imovina

Policija Floride zaplenila je kuću prevaranta sa Volstrita Bernarda Mejdofa i njegove žene, vrednu više miliona dolara, javio je BBC.



Mejdofova jahta "Bul" (bik) duga 17 metara i motorni čamac zaplenjeni su ranije. Zvaničnici Floride potvrdili su da je policija ušla u Mejdofovu kuća u Palm Biču. Američki šef policije Beri Golden izjavio je da će proces menjanja brava i zaplena inventara "malo potrajati".

Prošlog meseca Mejdof (70) izjasnio se krivim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po svih 11 tačaka optužnice za investicionu prevaru "tešku" 50 milijardi dolara.

Mejdof se nalazi u zatvoru, gde čeka na sudsku presudu u junu. Mogao bi da dobije do 150 godina zatvora.

On tvrdi da je radio sam u osmišljavanju takozvane "Ponci šeme", prema kojoj je ranije investitore isplaćivao novcem novih klijenata.

Bivši predsednik njujorške elektronske berze "Nasdak" radio je na Volstritu više od 40 godina.

Iako Mejdof tvrdi da je šema počela ranih devedesetih, tužioci smatraju da je on "operisao" već osamdesetih godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.