Zapad opsednut idejom o očuvanju svoje globalne hegemonije — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2023, 18:49

Zapad opsednut idejom o očuvanju svoje globalne hegemonije — Lavrov

 
Zapadne zemlje su opsednute idejom o očuvanju svoje hegemonije u međunarodnoj areni i „ostvarivanju nepopravljive vere u ispravnost njihovih ciljeva“, izjavio je novinarima ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle sastanka sa kolegama iz država članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) i beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom.
„Zapad je opsednut ovim nepopravljivim verovanjem u ispravnost svog cilja. Drugim rečima, Zapad je opsednut idejom da očuva svoju globalnu hegemoniju, [i da] nametne i ovekoveči svoja pravila koja potkopavaju međunarodno pravo i formulisana su prema principu „ako mi koristi, onda je belo [i dobroćudno], ali ako mi ne koristi, onda je sve crno [i zloćudno]“, izjavio je Lavrov. Visoki ruski diplomata je dodao da je ovaj trend vidljiv svuda u međunarodnom životu.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.