Zamenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore

Izvor: N1 televizija, 16.Maj.2018, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenjene bebe u Kliničkom centru Crne Gore

Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore žena je otpuštena sa tuđom bebom, zbog čega je pokrenut diciplinski postupak protiv odgovorne medicinske sestre, prenela je Radio Televizija Crne Gore.

Porodilja i odgovorna sestra nisu primetili da je beba zamenjena i da majka i dete nemaju isti broj, a zamenu je otkrio otac, prenosi taj portal.

Roditelji su se vratili u porodilište i preuzeli svoju bebu, Klinički centar je potvrdio zamenu i najavio sankcije prema odgovornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sestri.

"Prilikom otpusta, medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen", saopšteno je iz Kliničkog centra (KCCG).

Iz bolnice najavljuju disciplinski postupak protiv odgovorne sestre i oštriju kontrolu prilikom otpusta beba, prenosi RTCG.

"Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike (jedan neonatolog i dve medicinske sestre)", saopšteno je iz KCCG.

U KCCG napominju da je to prvi put da se takav propust desio u njihovoj ustanovi.

"Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti", saopštili su iz KCCG.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.