Izvor: Blic, 09.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakucao ekser u oko

Zakucao ekser u oko

Radnik na građevini slučajno je sebi u oko zabo pištoljem ekser dug oko šest centimetara. Hozelius Franko (19) je ukucavao eksere 'hitačijevim' pištoljem. U jednom trenutku ekser je izleteo i zabo mu se u oko. Srećom, uspeo je da ga odmah izvadi.

Slike od ribljih kostiju

Jedna Kineskinja postala je čuvena po svojim slikama - od ribljih kostiju. Liu Huirong (54) počela je da pravi svoje čudne slike_arhiva pre oko 20 godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Svakodnevno je sakupljala riblje kosti iz kontejnera. Kosti bi zatim čistila od masnoće, marinirala i hemijski obrađivala, pre nego što bi ih zabadala u slikarsko platno. Za izradu jedne slike_arhiva potrebno joj je nekoliko meseci rada. Sliku 'Proleće se vratilo' radila je čak dve godine, a da bi je završila, bilo joj je potrebno više od 100.000 ribljih koščica.

Umesto kazni, ruski policajci delili cveće

Na praznik žena, 8. mart, ruski policajci će ženama vozačima dodeljivati cveće umesto saobraćajnih kazni. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Aleksandar Čekalin izjavio je da je njegovim ljudima data naredba da budu 'apsolutno galantni prema ženama' na ovaj dan. 'Policajci u nekim ruskim gradovima zaustavljaće žene vozače i deliti im cveće.' On je takođe potvrdio da žene vozači neće dobijati kazne za manje saobraćajne prekršaje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.