Zakucali dron u nuklearku, razlog.... VIDEO

Izvor: B92, 03.Jul.2018, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakucali dron u nuklearku, razlog.... VIDEO

Pariz -- Aktivisti Grinpisa saopštili su da je njihov dron udario u francusko nuklearno postrojenje kako bi pokazalo nedostatak bezbednosti oko tog objekta.

Dron je udario kulu u Bugeu, oko 30 kilometra od Liona, vidi se na snimku koji je objavio Grinpis, preneo je AP.

Ova grupa za zaštitu životne sredine saopštila je da je dron bio bezopasan, ali da je postupak pokazao nedostatak bezbednosti kod nuklearnih instalacija u Francuskoj, koja u velikoj meri zavisi od nuklearne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << enregije.

Grinpis je i ranije ukazivao na lošu bezbednost u Francuskoj, pa je prošle sedmice 19 njenih aktivista dobilo uslovne zatvorske kazne zbog upada u jedno nuklareno postrojenje novembra 2017. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.