Žak Širak primljen u bolnicu

Izvor: RTS, 18.Sep.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žak Širak primljen u bolnicu

Zbog infekcije pluća bivši francuski predsednik Žak Širak primljen je u bolnicu, saopštila je Širakova porodica za AFP.
"Hospitalizovan je jutros u pariskoj bolnici 'Piti Salpetrijer' kako bi mu se pružio tretman zbog infekcije pluća", naveo je zet Žaka Širaka Frederik Sala Baru i dodao da će bivši šef francuske države ostati tamo "narednih dana".

Neimenovani izvor blizak bivšem francuskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsedniku naveo je da je Širak u trenutku hospitalizacije bio potpuno svestan.
Godinama poznat po svom "čeličnom zdravlju", Širak je u septembru 2005. godine, tokom svog drugog predsedničkog mandata, pretrpeo moždani udar koji je ostavio trajne posledice, navodi AFP.
Širak (84) je bio predsednik Francuske od 1995. do 2007. godine, a otkako je otišao sa funkcije šefa države, hospitalizovan je više puta uglavnom zbog slabosti, kao u decembru prošle godine, kada je u bolnici proveo 15 dana, dodaje AFP.
Širak je dva puta bio premijer Francuske, a od 1977. do 1995. bio je gradonačelnik Pariza.
Tokom njegove vladavine, Francuska se usprotivila novom ratu u Iraku koji je 2003. godine poveo tadašnji američki predsednik Džordž Buš Mlađi, a priznala je i odgovornost za deportaciju Jevreja u Drugom svetskom ratu.
Smatra se jednim od najpopularnijih političara u novijoj francuskoj istoriji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽAK ŠIRAK OZBILJNO BOLESTAN: Hitno prebačen u bolnicu zbog infekcije pluća

Izvor: Telegraf.rs, 18.Sep.2016

Bivši francuski predsednik Žak Širak (84) primljen je danas u bolnicu zbog infekcije pluća, izjavila je Širakova porodica za AFP...- Hospitalizovan je jutros u pariskoj bolnici ''Piti-Salpetrijer'' kako bi mu se pružio tretman zbog infekcije pluća - izjavio je Širakov zet Frederik Sala-Baru i...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.