Izvor: B92, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički kosmički poligon

Seul -- Rusija i Južna Koreja dogovorile su se o zajedničkoj izgradnji kosmičkog poligona na teritoriji Južne Koreje.

Oni će graditi i raketu-nosača lake klase, saopštio je u Seulu šef Rosatoma Anatolij Perminov, a prenosi agencija RIA "Novosti". Dogovori su postignuti u okviru bilateralnih sporazuma koji su potpisani u Seulu, a tiču se zaštite tehnologija u oblasti svemira.

Perminov se, zajedno sa premijerom Rusije Mihailom Fradkovim, nalazi u zvaničnoj poseti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Južnoj Koreji.

U Seulu je danas potpisan i sporazum o saradnji u oblasti gasa, čime su počeli privredni pregovori između Gazproma i korejske kompanije Kogas.

Šef Gazproma Aleksej Miler izjavio je da Rusija od 2012. do 2013. godine može započeti isporuke gasa Južnoj Koreji, u obimu od oko deset milijardi kubika godišnje. Prema njegovim rečima, planira se potpisivanje dugoročnog ugovora o isporukama na više od 30 godina.

Miler je dodao da će biti izgrađeni kopneni ili pomorski gasovodi za isporuku gasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.