Zahvalnost Hitleru ispisana u centru holokausta

Izvor: Studio B, 11.Jun.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahvalnost Hitleru ispisana u centru holokausta

Antisemitske poruke na hebrejskom jeziku u kojima se iskazuje zahvalnost Adolfu Hitleru za holokaust ispisane su u Jad Vašemu, Memorijalanom centru holokausta u Jerusalimu.

Najmanje sedam gigantskih slogana, uključujući i jedan s porukom: "Hvala ti Hitleru za divan holokaust koji si priredio za nas, samo zahvaljujući tebi smo dobili državu u UN", ispisano je na Trgu Varšavskog geta kraj skulpture posvećene ustanku u tom getu.

Grafiti su osvanuli i kraj stočnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vagona, memorijala podignutog o znak sećanja na to kako su milioni Jevreja transportovani širom Evrope u logore smrti. Ispisano je između ostalog: "Cionističko rukovodstvo je želelo holokaust i da Hitler nije postojao, cionisti bi ga izmislili".

Jedna od poruka:"Rat cionističkog režima nije rat jevrejskog naroda", podstakla je sumnju da mala grupa ultraortodoksnih Jevreja, koja se protivi državi Izrael, stoji iza tog vandalskog čina, preneo je AFP. U potpisu stoji "globalna cinična mafija".

Portparol izraelske policije Miki Rozenfled izjavio je da je pokrenuta istraga, naglasivši da nije jasno ko je zapravo odgovoran. "Omladina, vandali ili ljudi koji su to učinili vođeni drugim motivima".

Izraelski ministar obrazovanja Gideon Saar izrazio je užasnutost zbog tog incidenta.

"Šokiran sam vandalizmom. Računam na izraelsku policiju da uđe vandalima u trag i izvede ih pred lice pravde", rekao je Saar. "Znamo da je Memorijal Jad Vašem veza između izraelskog društva i judaizma. Sve poruke ispisane ovde imaju za cilj da naruše tu vezu", rekao je predsedavajući Jad Vašema, podignutog u znak sećanja na šest miliona Jevreja koje su nacisti i njihovi saveznici ubili u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerusalim: Grafiti "Hvala Hitleru"

Izvor: B92, 11.Jun.2012

Jerusalim -- Antisemitske poruke na hebrejskom jeziku u kojima se iskazuje zahvalnost Adolfu Hitleru za holokaust ispisane u Memorijalanom centru holokausta u Jerusalimu...Najmanje sedam gigantskih slogana, uključujući i jedan s porukom: "Hvala ti Hitleru za divan holokaust koji si priredio za nas,...

Nastavak na B92...

Oskrnavljen Jad Vašem

Izvor: Akter, 11.Jun.2012

Antisemitske poruke na hebrejskom jeziku, u kojima se iskazuje zahvalnost Adolfu Hitleru za holokaust, ispisane su u Jad Vašemu, Memorijalnom centru holokausta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.