Izvor: RuskaRec.ru, 08.Jun.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova otkrila koliko cigareta dnevno popuši Lavrov

„Ne mislim da ću otkriti neku tajnu, jer je koliko mi se čini i sam je o tome govorio javno. Lavrov je stvarno bio okoreli pušač, ali je znatno smanjio broj cigareta koje dnevno popuši, bukvalno na nekoliko", rekla je Zaharova na brifingu za novinare.
„Reč je u velikoj meri o nečemu što se zadržalo pre kao tradicija, nego svakodnevna potreba. Zaista, posle pregovora Lavrov sa kolegama ume još da porazgovara i popuši cigaretu. Međutim, ponavljam, vreme kada ga je bilo moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << nazvati strastvenim pušačem odavno pripada prošlosti", dodala je diplomata. 
Lavrov ispričao šta ga smiruje kada vodi naporne pregovore
Sergej Lavrov dugo je bio poznat kao strastveni pušač. On se početkom dvehiljaditih aktivno borio protiv antipušačke kampanje, kada je tadašnji generalni sekretar UN Kofi Anan zabranio pušenje u prostorijama organizacije, kao što je to činjeno u SAD.
Lavrov koji je bio na funkciji stalnog izaslanika Rusije pri UN odbio je da se pridržava zabrane pušenja u zgradi, objasnivši saradnicima obezbeđenja UN da je kompleks organizacije međunarodna teritorija, i da na njoj ne važe američki zakoni, i da generalni sekretar pre uvođenja zabrane treba da se posavetuje sa diplomatama.
Pre nekoliko godina u jednom od intervjua ministar je priznao da je počeo da puši daleko manje i da vodi zdrav način života.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.