Zaharova o SAD: Ne treba koketirati sa teroristima

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2016, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova o SAD: Ne treba koketirati sa teroristima

SAD pogrešno veruju da Nusra front može da se pripitomi, ali ne treba koketirati sa onima koji propovedaju terorizam, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Šta je to Nusra? To je mudžahedin ’80-ih. Ne u smislu ideološkog sadržaja, već u smislu saradnje sa onima koji ih podržavaju“, rekla je Zaharova u programu televizije „Rusija 1“. „Oni ne shvataju jedno: oni smatraju da tu zmiju mogu da pripitome. Nikako ne mogu da shvate da je zmija bezopasna samo onda kada nije otrovna“, istakla je ona.

„Zmija otrovnica će te uvek ugristi. Tako je to bilo sa Al Kaidom, a sasvim sam uverena da će, nažalost, tako biti i sada. Ne treba koketirati sa ljudima koji propovedaju terorizam“, zaključila je Zaharova. Keri je učinio sve da približi stavove Rusije i SAD Američki državni sekretar Džon Keri učinio je sve da približi stavove Rusiji i nađe rešenje za Siriju, ali Stejt department nije uspeo da ostvari dogovor o rešenju ovog sukoba, rekla je Zaharova.

„Mogu da vam kažem da se američki državni sekretar Džon Keri zaista potrudio i uneo svoju dušu da bi našao izlaz, pokušao da približi stavove i realizuje ono o čemu se dogovarao sa Rusijom. To znaju i u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije i u SAD“, istakla je Zaharova.

Na pitanje o mogućnosti direktnog sukoba vojske Rusije i SAD u Siriji Zaharova je podsetila da između dve strane postoji dogovor o sprečavanju sukoba na teritoriji Sirije. „Mislim da postoji mnogo komponenti kod ovog pitanja, mada je, naravno, ono direktno. Direktan odgovor mogao bi da bude da imamo zaključen sporazum, dogovor sa Amerikancima o sprečavanju sukoba“, rekla je Zaharova.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova upozorila Amere: Otrovne zmije se ne pripitomljavaju!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2016

SAD pogrešno veruju da Nusra front može da se pripitomi, ali ne treba koketirati sa onima koji propovedaju terorizam, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...- Šta je to Nusra? To je mudžahedin ’80-ih. Ne u smislu ideološkog sadržaja, već u smislu saradnje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.