Zaharova: Vlasti u Kijevu ne žele da reše pitanje Donbasa

Izvor: Vostok.rs, 08.Avg.2020, 16:47

Zaharova: Vlasti u Kijevu ne žele da reše pitanje Donbasa

Vlasti u Kijevu svojim stavom da „ne razumeju“ Minske sporazume pokazuju da ne žele da reše pitanje Donbasa, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Skoro pet godina nakon što su napravljeni sporazumi i pet godina koliko pokušavamo da ih realizujemo, znate šta su oni rekli? ‘Mi ne razumo šta tamo piše.’ Uvek bude tako kad pet godina pokušavaš da realizuješ a onda kažeš: ’Nešto ne razumem, bilo bi lepo kada bi nam ponovo objasnili.’ O čemu to govori? O tome da oni ne žele da reše to pitanje“, rekla je Zaharova. Rusija je, kao zemlja koja je učestvovala u izradi Minskih sporazuma, svoje odradila i spremni smo da idemo dalje, dodala je Zaharova.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.