Zaharova: Uskoro bi na karti mogao da se pojavi „Nju Himki“ ili „Novičok siti“

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2018, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Uskoro bi na karti mogao da se pojavi „Nju Himki“ ili „Novičok siti“

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarisala je informacije medija o „rebrendingu“ britanskog Solsberija nakon slučaja trovanja bivšeg oficira Glavne obaveštajne uprave Rusije (GRU), Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

„S obzirom da su se ova curenja pojavila u ’Gardijanu‘, zar se ponovo radi o stručnjacima za promenu imidža britanskih gradova - Glavne uprave za rebrendiranje? Očigledno bi uskoro na karti mogao da se pojavi Nju Himki ili ’Novičok siti‘. A kako biste promenom slike pomogli stanovnicima Solsberija? Referendum za sada ne treba predlagati - kako je rekao Sergej Lavrov - zanimamo se Katalonijom“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.




Ranije je list „Gardijan“ objavio da su se vlasti Solsberija obratile timu specijalista za „rebrending“ sa zahtevom da im pomognu u stvaranju nove slike o gradu koji se našao u centru pažnje sveta zbog slučaja trovanja Skripaljevih. Očekuje se da eksperti pokušaju da stvore novi imidž grada koji će promeniti sliku potencijalnih turista o Solsberiju i prevazići pad priliva turista.


 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva traži da Britanci pokažu Skripalja

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2018

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova savjetovala je britanske kolege da pokažu Sergeja Skripalja umjesto što objavljuju lažne vijesti o osumnjičenima za trovanje u Solsberiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.