Zaharova: U Crnoj Gori se širi antiruska histerija

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: U Crnoj Gori se širi antiruska histerija

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da u Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima i da je produženje bezviznog režima za Ruse na 90 dana samo lukavstvo, izjavila je danas portparolka Ministarstva Marija Zaharova.

"U Crnoj Gori se razvija očigledno neprijatna situacija za Ruse. U svetlu oštrog pada bilateralnih odnosa, očekivanog ulaska Crne Gore u NATO, odluke crnogorskih vlasti da se priključe sankcijama EU protiv Rusije, vidimo u toj zemlji naglo širenje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << antiruske histerije", rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje novinara.

Ona je optužila vlasti u Podgorici da Crnogorcima nameću rusofobiju.

"U tom kontekstu, nedavno produžavanje bezviznog režima za naše gradjane predstavlja lukavstvo koje ne može da prikrije odnose prema Rusiji koji odgovaraju Zapadu", navela je Zaharova.

Ona je pozvala Ruse da uzmu u obzir te okolnosti.

Prema podacima Ruske turističke organizacije, pretprodaja aranžmana za Crnu Goru ove godine povećana je dva do tri puta.

Ruske državne televizije su u poslednje vreme emitovale više reportaža s porukama da ruski turisti nemaju razloga da putuju u Crnu Goru i da je odnos prema Rusima u toj zemlji loš. Ruskojezična dijaspora u Crnoj Gori smatra da je reč o organizovanoj medijskoj kampanji protiv Crne Gore zbog njenog ulaska u NATO.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ruski MSP: U Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2017

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da u Crnoj Gori postoji neprijateljski odnos prema Rusima i da je produženje bezviznog režima za Ruse na 90 dana samo lukavstvo, izjavila je danas portparolka Ministarstva Marija Zaharova..."U Crnoj Gori se razvija očigledno neprijatna situacija za Ruse....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.