Zaharova: SAD i dalje poriču da koriste fosforne bombe u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 23.Nov.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: SAD i dalje poriču da koriste fosforne bombe u Siriji

SAD i dalje poriču da koriste fosforne bombe pri bombardovanju područja istočno od Eufrata u Siriji, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Ranije je sirijska državna televizija izvestila o pogibiji civila u gradu Hadžin u sirijskoj provinciji Deir ez Zor kao rezultat napad međunarodne koalicije pod vođstvom Sjedinjenih Država, koristeći beli fosfor koji je zabranjen međunarodnim konvencijama. "Prema sirijskim medijima, koalicioni avioni su ponovo koristili fosforne bombe tokom ovih napada. Amerikanci nastavljaju da negiraju napade sa istom istrajnošću sa kojom su tvrdili u aprilu o navodnoj upotrebi hemijskog oružja od strane sirijske vlade u Dumi" rekla je Zaharova.
  Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posmatrači: Velike arapske snage raspoređene u istočnoj Siriji

Izvor: VOA, 23.Nov.2018

Veliki vojni konvoj iz arapskih zemalja raspoređen je prošle nedelje po istočnoj sirijskoj pokrajini Deir el Zour, gde se snage koje imaju podršku Sjedinjenih Država bore protiv terorističke grupe Islamska država, rečeno je za Glas Amerike u posmatračkoj grupi za rat u Siriji.  Konvoj pripada...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.