Zaharova: Imena i fotografije osumnjičenih u predmetu „Skripalj“ koje je objavio London ništa ne govore

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2018, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Imena i fotografije osumnjičenih u predmetu „Skripalj“ koje je objavio London ništa ne govore

Imena i fotografije osumnjičenih u predmetu Skripalj koje je objavila Velika Britanija ništa ne govore, rekla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Mediji su objavili saopštenje britanskih zvaničnika o osumnjičenim u slučaju Solsberi i Ejsberi. To se povezuje sa Rusijom. Imena i fotografije osoba koje su objavili mediji nam ništa ne govore“, rekla je ona.    


Ona je pozvala Veliku Britaniju da pređe sa javnih optužbi na praktičnu saradnju.



Stalni predstavnik Rusije pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja Aleksandar Šuljigin je saopštio da Rusija nema ništa zajedničko sa događajima u Solsberiju i da se radi o provokaciji.


„Prilično je opšti sadržaj izveštaja, ali to nije omelo Britance da odmah izjave, što je i trebalo dokazati, da je opet „Novičok", opet Rusija, i dalje ide spisak neosnovanih optužbi za umešanost Rusije", rekao je Šuligin.


Ranije su britanske vlasti označile Ruse Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova kao osumnjičene za trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju.

Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Britanija da predoči Interpolu otiske prstiju osumnjičenih

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2018

MOSKVA - Velika Britanija mora da predoči Interpolu otiske prstiju osumnjičenih u slučaju "Skripalj", rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.