Zaharova: Moskva je spremna da ponudi pojašnjenja

Izvor: Blic, 29.Maj.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Moskva je spremna da ponudi pojašnjenja

Rusija će ponuditi pojašnjenja Crnoj Gori u vezi sa zabranom ulaska za poslanika vladajuće DPS Miodraga Vukovića, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Nije tajna da se Crna Gora pridružila sankcijama EU protiv Rusije, uključujući i onima personalne prirode - rekla je Zaharova, preneo je TASS.

- Uvek smo govorili da zadržavamo pravo da preduzmemo reciporcitetne mere, kao što je praksa u diplomatiji. Crnogorska strana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će dobiti relavntna pojašnjenja - navela je Zaharova.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije danas da od zvanične Mosve očekuje da se utvrde prave činjenice i razlozi u vezi sa privođenjem i deportacijom poslanika vladajuće DPS Miodragom Vukovićem u Moskvi i smatra da su ovom prilikom prekršena osnovna pravila međunarodnog prava i pravila dobre diplomatske komunikacije.

Vukovića je sinoć zadržala policija na moskovskom aerodromu Domodedovo uz obrazloženje da je u Rusiji persona non grata, a ubrzo nakon hapšenja, odlučeno je da bude deportovan za Crnu Goru.

On je, kako su preneli crnogorski mediji, nekoliko sati proveo u prostoriji na "ničijoj teritoriji" aerodroma, u kojoj su se nalazilo više desetina ljudi u sličnoj situaciji, većinom iz arapskih država.

Let iz Moskve za Tivat je tek bio jutros u sedam ujutru, pa Vuković nije mogao pre toga da napusti Rusiju.

Vuković je u Crnu Goru došao avionom Montenegro Erlajnsa.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva spremna da objasni deportaciju Vukovića

Izvor: B92, 30.Maj.2017, 09:16

Moskva -- Rusija će ponuditi pojašnjenja Crnoj Gori u vezi sa zadržavanjem poslanika DPS Miodraga Vukovića, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova..."Nije tajna da se Crna Gora pridružila sankcijama EU protiv Rusije, uključujući i onima personalne prirode", rekla je Marija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.