Zaharova: Meta Incka bio čitav srpski narod

Izvor: Vostok.rs, 30.Sep.2021, 08:40

Zaharova: Meta Incka bio čitav srpski narod

Ukidanje izmena i dopuna Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, koje zabranjuju "negiranje genocida" u Srebrenici 1995. godine, biće najbolje rešenje za izvođenje zemlje iz unutrašnje političke krize, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova u intervjuu za "Fajnešenel tajms", prenosi "TASS". Amandmane je pre dva meseca nametnuo sada već biši visoki predstavnik za BiH Valentin Incko.
"Incko je nastojao očistiti političko polje zemlje od nezgodnih političara, a meta njegovog napada bio je čitav srpski narod."
  Ona je nazvala nametnute izmene Zakona grubim mešanjem u unutrašnje stvari suverene države, ističući da oni nanose kolosalnu štetu procesu međuetničkog pomirenja u BiH. „Potpuno razumemo val narodnog ogorčenja koji je nastao u Bosni i Hercegovini, posebno u Republici Srpskoj, kao rezultat voluntarističkih akcija `spoljnog menadžera`. Nadamo se da će unutrašnja politička kriza, koja je izazvala negodovanje svih Srba, uključujući opoziciju, da učestvuju u radu zajedničkih organa u BiH, biti rešena. Najbolji izlazak iz situacije je povlačenje Inckove nezakonite odluke“, dodala je Zaharova. Ona je istakla da je međunarodna zajednica ispunila svoje zadatke u zemlji, te da je mentorski ton u pogledu unutrašnjih poslova BiH neprihvatljiv.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.