Izvor: Vostok.rs, 07.Jul.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Bestidno mešanje Zapada u unutrašnje stvari država Balkana

Praksa bestidnog mešanja u unutrašnje stvari drugih država ukorenila se na Balkanu. Sada se priprema tlo za provociranje još jedne obojene revolucije u Makedoniji, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Konstatujemo da se na Balkanu ukorenila praksa bestidnog mešanja u unutrašnje poslove. Koriste se tako dobro uvežbane šeme korišćenja agresivne manjine koja je plaćena spolja, a priprema se tlo za izazivanje još jedne obojene revolucije, ovog puta u Makedoniji“, izjavila je Marija Zaharova na brifingu.Politička kriza u Makedoniji našla se u ćorsokaku, a međunarodna zajednica na čelu sa Amerikom i Nemačkom je, po svemu sudeći, rešila da stvari uzme u svoje ruke.



Posle skoro dve godine krize u toj državi, stvari se nisu pomerile sa mrtve tačke. Sporazum iz Pržina četiri ključne makedonske stranke o održavanju izbora je praktično propao, a izbori su na zahtev opozicije odloženi već dva puta. Vlada Nikole Gruevskog je raspuštena i formirana je prelazna vlada sa opozicijom. Onda je i ta prelazna vlada raspuštena, pa opozvana, jer je opozicija odbila da izađe na izbore. Demonstracije opozicije za smenu predsednika Makedonije Đorđa Ivanova postale su svakodnevnica, a posle svega nije jasno ko zapravo ima vlast u  Makedoniji.

Moskva žali zbog odbijanja crnogorskih vlasti da raspišu referendum o pristupanju Crne Gore u NATO, rekla je Zaharova.

„Stupanje Crne Gore u NATO je u punom jeku, ali niko ne pita Crnogorce za mišljenje o tome“, rekla je ona i dodala da Crnogorci sami i dalje insistiraju na referendumu, „jer je to važan korak koji neće ostati bez posledica u međunarodnoj areni“.

„Nažalost, zvanična Podgorica uz aktivnu podršku vodećih članica Alijanse odbija da sprovede referendum o tom pitanju, a to je pitanje koje utiče na svakog stanovnika zemlje“, konstatovala je predstavnica Moskve.



 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharova: U Makedoniji se sprema još jedna obojena revolucija

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2016

Praksa bestidnog miješanja u unutrašnje stvari drugih država ukorijenila se na Balkanu, a sada se priprema tlo za provociranje još jedne obojene revolucije u Makedoniji, izjavila je zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova..."Konstatujemo da se na Balkanu ukorijenila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.