Izvor: Blic, 30.Dec.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjena proslava Nove godine u pojasu Gaze

Policija je u Pojasu Gaze saopštila da je proslava Nove godine na ovoj teritoriji zabranjena jer nije u skladu sa islamom.

- Proslava Nove godine u Pojasu Gaze kontradiktorna je islamu. To je prvenstveno zapadna tradicija koju nećemo prihvatiti u Gazi -rekao je portparol policije u Gazi Ajman Batnidži.

Prema njegovim rečima, obavešteni su vlasnici hotela, kafića i restorana da ne sme biti proslave Nove godine.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gaze kritikovale su policijsku zabranu, ističući da se time zabranjuju građanske slobode.

Prema navodima meštana Gaze, ovo je prvi put da je islamistički pokret Hamas, koji pod kontrolom drži Pojas Gaze, zvanično unapred zabranjuje slične proslave.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.