Za seks sa životinjama Nemcima kazna 25.000 evra

Izvor: Kurir, 14.Dec.2012, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za seks sa životinjama Nemcima kazna 25.000 evra

BERLIN - Nemački parlament usvojio je zakon kojim se seksualno zlostavljanje životinja kažnjava sa 25.000 evra.

Zakonom, kako bi se bolje zaštitile životinje, zabranjuje se seksualno zlostavljanje životinje i davanje životinje drugoj osobi u iste svrhe.

Zakon je noćas usvojio Donji dom parlamenta Budestag, i još se očekuje usvajanje u Gornjem domu Bundesratu. Nemačko udruženje za prava životinja navodi da oko 100.000 ljudi seksualno zlostavlja životinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Nemačkoj.

To udruženje je najavilo da će se žaliti na zakon u Ustavnom sudu, pošto je zakon deo paketa mera za zaštitu životinja u Nemačkoj, ali i dalje dozvoljava kastraciju i žigosanje životinja.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen zakon protiv seksualnog zlostavljanja životinja

Izvor: BanjalukaLive.com, 14.Dec.2012

Njemački parlament usvojio je zakon kojim se seksualno zlostavljanje životinja kažnjava sa 25.000 evra. Zakonom, kako bi se bolje zaštitile životinje, zabranjuje se seksualno zlostavljanje životinje i davanje životinje drugoj osobi u iste svrhe, prenose "Nezavisne". Zakon je sinoć usvojio donji...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.