Za glasanje u Saudijskoj Arabiji prijavilo se svega 16 žena!

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za glasanje u Saudijskoj Arabiji prijavilo se svega 16 žena!

Saudijska Arabija dala je pravo glasa ženama, ali se do sada na birački spisak prijavilo svega 16 Saudijki?!

To je broj koji je na nivou statističke greške u zemlji u kojoj živi 30 miliona stanovnika.

Mediji komentarišu da se veliki broj žena neće prijaviti za glasanje iz čisto "tehničkih razloga". Naime, Saudijci pre glasanja moraju pružiti na uvid dokument sa slikom ili potvrdu o prebivalištu.

Jako malo žena u Saudijskoj Arabiji to poseduje, a mnoge Saudijke su - pokrivene i nisu u mogućnosti da pokažu svoju fotografiju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Za glasanje u Saudijskoj Arabiji prijavilo se samo 16 žena

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2015

Saudijska Arabija dala je pravo glasa ženama, ali se do sada na birački spisak prijavilo svega 16 Saudijki...To je broj koji je na nivou statističke greške u zemlji u kojoj živi 30 miliona stanovnika...Mediji komentarišu da se veliki broj žena neće prijaviti za glasanje iz čisto "tehničkih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.