Izvor: B92, 28.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za autonomiju i francuske Baskije

Pariz -- Partija Batasuna, političko krilo baskijske organizacije Eta, predložila uspostavljanje autonomije u francuskom delu Baskije.

Ta stranka je u subotu predložila "politički okvir sa širokim izvršnim i pravnim moćima, a to je autonomija", rekao je portparol Batasune Ćabi Laralde na mitingu u Istericu, gradiću na jugu Francuske, pred oko 1.000 okupljenih članova partije i pristalica.

Larald je rekao da postoji "istorijska mogućnost za prevazilaženje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konflikta starog nekoliko decenija" pod uslovom da se "razmotre najpre modaliteti organizacije država u Evropi".

Portparol Batasune je rekao da se više obraća budućoj vladi u Francuskoj, pošto učesnici predsedničke kampanje pokazuju više razumevanja za pitanja identiteta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.