ŽUTI sneg pao u Kini! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 05.Dec.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽUTI sneg pao u Kini! (VIDEO)

Pojedine delove na severozapadu Kine prekrio je "žuti sneg", fenomen koji prema objašnjenju meteorologa nastaje kombinacijom snega i peščane oluje.

Foto: YouTube/printscreen/South China Morning Post

Sneg, visine 10 do 20 centimetara, pao je u subotu u nekoliko gradova, a stanovnici su na društvenim mrežama podelili slike i snimke fenomena.

Građani su primetili da je površina snega prekrivena slojem prašine, a da je ispod beli sneg, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su ga neki uporedili sa tiramisuom.



Izvor: YouTube/South China Morning Post

Direktor meteorološkog instituta u Sinđijangu He Ćing izjavio je za kinesku agenciju Sinhua da su se pomešali sneg i peščana oluja.



Izvor: YouTube/Social Focus Of China

"Od prošlog petka, mnoga mesta u Sinđijangu su pod uticajem snažnih vetrova. U oblasti Karamaj zabeležana je peščana oluja. Snažni vetrovi su doneli pesak južno na gradove među kojima su Urumći i Šanđi. Zbog niskih temperatura, pesak je pao zajedno sa snegom", rekao je on.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žuti snijeg prekrio dijelove Kine

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2018

PEKING - Pojedine dijelove na sjeverozapadu Kine prekrio je "žuti snijeg", fenomen koji prema objašnjenju meteorologa nastaje kombinacijom snijega i pješčane oluje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Žuti sneg prekrio delove Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018

Pojedine delove na severozapadu Kine prekrio je "žuti sneg", fenomen koji prema objašnjenju meteorologa nastaje kombinacijom snega i peščane oluje...Sneg, visine 10 do 20 centimetara, pao je u subotu u nekoliko gradova, a stanovnici su na društvenim mrežama podelili slike i snimke fenomena...Građani...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.